"Bondmoora" i farten!




Midsommaren har sprungit förbi i rasande fart men vi fick mycket gjort! Sanden och krossen är inne i stallet, vibrerad och klar! Om lite mer än två veckor hoppas jag att betonggolvet är på sin plats också :)
Blir inte mycket text idag, jag visar er i bilder vad som hänt istället!





Avloppsrör, som jag har sågat, behövde inte ens tätas, perfekt ;)









Mitt jobb att köra in sanden, stora starka männen fick använda "stjeflin" :D









Jag tar mig tydligen en blick över skapelsen!




Denna mät-makapär var ganska smart!!




Ibland krävs dock en funderare...




Även männen behöver stanna upp ibland! =)









Midsommaren är till ända och grunden till golvet är klart!!! =)

Måndag kväll var det dock dags att slå hö och min arbetsvecka med att sprätta höet börjar :) Men det är faktist riktigt skoj! Känner mig som en riktig "bondmoora", vilket jag ju egentligen kommer att bli också :)



Du och jag Forden, du och jag...




Får bara hoppas att det inte blir regn!


Ett skepp kommer lastat...!

Midsommaren närmar sig, så också betonggolvet i det nya stallet! Över helgen ska vi köra in sand och stenkross.
Min svägerska har fått hem sitt flyttbara stall i lördags, det är jättefint med två boxar och stallgång!
Det planeras lite varje dag och ibland blir det små ändringar vad gäller material och byggnadssätt men resultat kommer att bli superrrr!! =)




Milou har sökt sig till skuggan under Forden :)





Stor hop med gammal... Sk*t =)




Tomt!! =)
















Plankorna på väg ner...





13,5 m långt stall kommer lastat...! ;)


Idag har även min kära sambo hämtat hem mina 4000 m med gamla växthusrör. Här skall det bli hagar =)
Får se hur mkt av dem man faktist kommer att behöva. Det beror på en del mark jag väldigt gärna skulle använda dem på...











Kim med sin krokbil...




Tack tack tack till dig! =)








Senaste dagarna har det inte hänt så mycket på Börknäsgården men vårt eget hus håller just nu på att få ny färg på sig. Kim målar fortfarande, min rygg blev trött och bestämde sig för att grilla korv istället, vilken vi avnjutit för en stund sen.






Idag har det ju faktist varit lite varmare också, Tack vädret! =)
På måndag fyller jag 24, jag vet inte om jag borde säga att jag börjar bli gammal eller om det känns som om man fortfarande är liten. För bara 5-10 år sen skulle jag ha sagt att är man 24 år så är man vuxen, stor och gammal :) Nu är jag där och jag känner mig inte ett dugg äldre, samtidigt som jag känner mig som 70+!

Nåja, färdigt svamlat nu. Jag kommer ändå att hinna bli gråhårig av allt väntande på att gården blir användbar =)

Glad midsommar!


Regn, regn och ännu mera regn...

Då var det fredag igen och det har redan gått en vecka av semestern! Helt otroligt!
Det har varit en ganska lugn vecka. Förra söndagen var ju min sambo & jag och några nära vänner till Ikea i Tammerfors. Där hittades en ny hörnsoffa bland annat. :)
Under veckan har det skett en del rivningsarbete. Inte mycket kvar nu. Ännu fortare skulle det såklart ha gått om det funnits mera folk som jobbade. Men man får ta vara på de händer som finns. Idag har iaf A. hjälpt mig en stund. Fick en hel del gjort!

Igår kväll var jag till Sundom, SSS, jag och islandspållarna var ut på en ridtur runt Öjberget och ut på söderfjärden. jättehärligt. Ännu bättre blir det när jag helt har glömt min höft som jag definitivt inte vill ramla på igen :) Hästen gör framsteg, likaså jag... Så snart hoppas jag att bådas självförtroende é på topp igen! =)
Stéfans utlåtande förra veckan var att Tenór var i sämre skick än han först tänkt. Ingen av oss vet vad han råkat ut för eftersom det blivit så rotat i hoonom. Men huvudsaken är att det går att jobba bort och att jag och min känsliga islänning kommer att få många fina år tillsammans. :)

Har inga nya fantastiska bilder att komma med, det bara regnar juh!!!
Jag tror iaf att mina 66 m2 kommer att vara färdigt "urstädade" efter helgen. Satsar på det iaf!
Funderar allvarligt på att ta hjälp av stadens arbetspool för att finna några ungdomar som vill måla husen på gården, det får bli nästa veckas projekt :)

Imorgon blir det 30-års kalas och på söndag skall jag antagligen till A. och hoppa lite med hennes fjording.
Skoj! =)

Trevlig helg alla!


Semester & bygget på G!

SEMESTER!! =)

Idag har det varit en riktigt slö dag... Steg upp jättesent, tittat på tv, städat, sett på tv igen och ätit. Är helt slut... Kanske är det regnet.
I lördags spöregnade det hela dagen, men jag själv och mina hjälpsamma föräldrar grävde ur jordgolvet i det nya stallet, eller rättare sagt i en del av det nya stallet. Sambon var på begravning så han kunde inte hjälpa till, men däremot var en av mina vänner via en stund :)
Fick massor gjort på inte så många timmar! Tur att i princip alla maskiner man kan behöva finns till hands, även om pappas "lilla" grävmaskin i detta läge var "lite" för stor :)

STALLET kommer att bli jättefint, allt kommer att gå i trä och naturnära färger. Tro mig när jag säger att det kommer att bli orginellt och något för ögat :) Väggarna kommer att vara ljust träfärgade, boxarna kommer att vara försedda med vackra torkade stockar och björkar kommer att fungera som krokar och hängare, väggen kommer att prydas av en stor målning av en hästflock på Island! Sadelkammaren kommer att ha sin egen lilla charm. Men det viktigaste av allt är att stallet kommer att vara luftigt och funktionellt, samtidigt som det får människor att vilja komma tillbaka till miljön. Kanske borde man bli ingenjör :D

I lördags hände även en annan sak som är värd att berätta. Jag har fått en gammal 2-hjulig vagn av min morbror!! Den är så vacker! Min mor som tycker om att restaurera gamla möbler o dylikt ska få den i användbart skick. Jättefin är den!!

Här får ni se lite bilder!












Är den inte vacker!?! =)




Här är dess sittplatser som behöver en riktig makeover!




Här framför huset kommer det att bli en träningspadock.




















Lördagens jobbare! Till och med dammet har fångats på bild!




Gick riktigt bra fastän man kände sig som en dränkt katt i regnet :)





Den lilla grävaren var lite för stor...













Onsdagkväll

Då var man hemma och trött efter en lång dag, började med väckning kl 6.00 och jobb.
Sen blev det Sundom, longering, ridtur och kvällsmat! Härliga ridvägar dom har där i Sundom, men lika vackra är dom här hemma! :)
Först visade Stefán lite av vad han och Tenór har jobbat med. Longering, kontakten mellan människa och häst, träning för att hästen skall använda sina muskler rätt och slappna av. Stefán hade tre viktiga ljud som hästen skulle lyssna efter, starta - stanna - kom. Samt att hästen skall följa. Gick jättebra! Än så länge ser jag bara på men när Tenór kommer hem så skall jag fortsätta att jobba på samma sätt.
Sen blev det en tur i skogen. Stefán red Tenór först, jag red hans häst Síklit (hur man nu stavar namnet:) ) fick se när de satte iväg i pass, jag och Síklit hade ingen chans att hinna med fastän vi satte iväg efter i galopp.
Häftigt! =)
Sen bytte vi häst och fortsatte ridturen, gillar starkt "problemhästen" som jag gjorde till min! Han är ändå en kille som nångång råkat ut för något och sen blivit missförstådd, ingen problemhäst!
Vi diskuterade hästarna som kommer att finnas på Börknäsgården i höst, de köps från Island och kommer att vara lugna, trygga hästar för alla som vill komma och prova på eller helt enkelt lära sig islandshästen!
Stefán kommer att hitta dem och ta hit dem åt mig, önskade "en fläck" (skäck), bara för att barnen tycker att dom är så fina. Annars spelar ju färgen ingen roll :)
Nåja, det var ungefär allt som hänt denna kväll. Det blir säkert många sådana ännu i sommar! Nästa gång ska vi ta en tur runt Öjberget och ut till Söderfjärden, det blir säkert en fin upplevelse.
Hoppas du tycker det är okej SSS att du får positiv PR i bloggen ;o)
Nu är det bara 2 dagar kvar tills semestern är HÄR! 3 veckor, underbart med ledigt även om man trivs på sitt jobb!
Men det kommer säkert att bli en del svett, skratt och tårar när Börknäsgården skall börja ta form på allvar nu :)

Lucky inside out! =)


Bilder från kvällen...

Kontakt


Arbete








Följa








Stanna, söka kontakt


Avslutning


Tenór & Síklit


Skönt med middag efter att man jobbat!





Här är några fantastiska djur, Alpackor, som jag var och tittade på utanför Norrtälje 2008 i syftet att sådana vill jag ha på min gård! Sådana kommer att finnas på gården, nångång :)
Alpackor är ett slags lamadjur men som spottar mindre:) Deras ull används till det mesta och blir allt mer populär eftersom ullen är allergivänlig! =) De går gärna en tur med dig i grimma och grimskaft. Personliga varelser och perfekta terapidjur eftersom de inte gillar stress.



Två nyfikna alpackor.





Det var allt för denna gång!


<3 Islandshästar <3

♥Åååååhh va dom e underbara!!♥

http://www.youtube.com/watch?v=2jXtyhukb9A&feature=related

Det blir ridning redan onsdag kväll, Sundom here I come! :)


Stallplaner

Nu var det klart!! Hästarna i plural, kommer att få bo på Börknäsgården redan i höst. Har dunkat huvudet i väggen och bestämt att det SKA gå! Stallet måste fixas, helst målas om nu i sommar, hagarna skall få staket och gården behöver grus. Skulle vilja ha rött grus som skulle passa in i den gamla känslan... Men tror att det är dyrt...?
Bara stallet är ett stort projekt men med massor av envishet och snälla människor så ska det gå.
Någon som vill hjälpa till? =)
Men jag lovar att det kommer att bli jättebra, den dag det är riktigt färdigt. Men kan tänka mig att det kommer att kännas som med vilket hus som helst, finns alltid något mer att göra...
Tenór har det bra i Sundom, tänker åka och träffa honom igen nu i helgen. För på fredag eftermiddag kl. 15.00 går jag på semester!! Första riktiga semestern i mitt liv, känns konstigt men endå helt naturligt när man ändå jobbat på samma ställe så pass länge! Har ju bytt arbetsplats en gång/år tidigare :)
Fick ett paket från Horze igår. My first own jodphurs! Ridbyxmodell som alla islandsryttare använder. Jättebekväma och supersmarta, slipper ha chapsen :) Några andra grejer var också med som man alltid behöver.



RSS 2.0