************************************************************************


KLIPPER



KLIPPER



BULLAN



Den redan fulla sadelkammaren!



Min jättefina nygamla westernsadel.



Rosetter från förr i tiden då man var tävlingsglad.



"Prenikår" & fotografier från slutet av 90-talet.



Mitt underbara varmblod och min läromästare Ploppen som såldes vidare 2002.



Min Hesta Gallery Frami sadel. Verkligen en dröm att rida i.


Nya bilder

Nya bilder för bloggläsarna! =)

Klipper "Flipper" på bild! =)



Här på kvällen när vi anlände till Börknäsgården med lilla Klipper. Vi matchar!




Byr & Klipper den första dagen tillsammans i hagen.






 



Klipper & Tenór bekantar sig.




Dagsfärska bilder efter en ridtur i skogen tillsammans med Svägerskan och hennes Happy. Man blir verkligen happy av att titta på Happy =)




Byr är verkligen en 10-poängare! =) Tack Stefán!!




En bild av Happy som i dagsläget har fått mycket mindre mage =)




Sist men inte minst en bild av duktiga ridelever!



Glöm inte att "Gilla" Börknäsgården på facebook!


Gamla minnen som format själen

Go´kväll!

Har inte hunnit få några fina bilder på Klipper ännu, så det får vänta ett tag till. Han är så snygg att han förtjänar att få visa upp sin bästa sida från början =)
För att börja någonstans...
Klipper kom hem till Börknäsgården förra söndagen. Allt gick jättebra och resan var relativt smärtfri fastän den var så lång. 1370 km på två dagar... =)
Jag hann titta på två och en halv film i Sagan om ringen trilogin... Tog med dem eftersom filmerna är 3 timmar långa, tyckte det borde passa. Även om jag definitivt inte är något Sagan om ringen-fan...
Min far som hade pratat om innan vi åkte, att vad bra att vi är två chaufförer, så får man sova då man blir trött.. Såklart körde han precis hela vägen. Yrkesskada att inte låta någon annan sitta vid ratten =)
Men jag klagar inte, jag fick stirra i datorn i stället!
Klipper hade det lite dragit bak i transporten men verkade klara flytten bra. Han går nu tillsammans med isisarna i hagen och försöker fortfarande hitta sin rätta plats i flocken men det har aldrig varit bråk, bara lite tjafs =) Inga skador och sårade känslor iaf!
Har tränat honom från marken en del så vi ska lära känna varann och så att han vet vem som är bossen, riktigt go kille att hålla på med. Dessutom har han fått nya smeknamnet Flipper istället för Klipper, min svägerskas dotter trodde att han hette det och vi har fått skratta en hel del åt honom och konstaterat att han ser ut som en Flipper. Närpesbor är inte så bra på att säga Klipper...
KlippppÄr, typ =)

Annat då... Idag och igår har vädret varit jättebra, innan har det varit jättekallt. Nu är det nästan sommar med -7 grader...! =)

Det blev väldigt mycket prat om sorg igår kväll tillsammans med mina vänner... Det är bra för själen att prata om gamla minnen.
Hittade en dikt som jag skrev i 16 års åldern... När mycket var tungt, som för många i tonåren =)
Ibland tycker man att man borde börja skriva igen... För att lätta hjärtat ibland =) Väldigt starka känslor man skrev om på den tiden iaf. Tänkte att ni skulle få ta del av den. Idag läser jag den själv med ett leende på läpparna, men jag tror inte att jag hade något leende just den natten då den skrevs!

Låt mig vara

Låt mig gråta tills haven har sinat

Tills mitt hjärta är en urkramad svamp

Låt mig skrika

Låt mig dansa med djävulen

Tills jag snubblar över min sorg

Låt det alltid

För alltid vara natt

Dom tog dig

Varför inte mig

Ilskan i kroppen har parat sig med sorgen

Jag känner hur dess barn växer i mig

Dom bjuder mig att äta ur sina äckliga små händer

Och jag dricker skuld

Dom tog dig

Varför inte mig

Solstrålar in genom fönstret tränger

Men det märker jag ej

Jag vet vad jag måste

Jag skrattar åt gudarna

De sägs veta allt

Men

Dom tog dig

Varför inte mig

Månen utanför gör skuggor i svart

De skiljer svart från svart

Jag vet vad jag måste

Där bortom natten brinner mitt hjärta

Det måste jag hämta

Dom tog dig

Tog dig

Varför inte mig


Blev ett tyngre blogginlägg än vanligt, men sådana måste också få finnas. Det var den tiden som formade mig till att vilja skapa det jag idag försöker bygga upp på gården!


Hämtar hem Klipper

Det är kallt!! Skulle ha haft 4 ridelever idag, nu på eftermiddagen. Men det är FÖR kallt!
Gränsen går vid -15 grader. Här visar mätaren fortfarande -16... Iofs är vädret strålande vackert och tittar man ut genom fönstret så är det en perfekt vinterdag, men tyvärr skulle händer, tår och näsor frysa till is. Inte bra för hästarnas lungor att jobba när det är så här kallt... Typiskt!

MEN MEN MEN!!!
Imorgon åker min far och jag upp till norra Sverige och hämtar hem gårdens lilla ponny Klipper! Kommer ner igen till sydliga Närpes nångång på söndag kväll. Började kännas som om det aldrig skulle bli av, när man fick ihop det mesta så att det skulle passa alla att jag hämtar hästen, ja då kom det något emellan. Men nu är hotellet bokat för natten i Sverige och hästskötare, hundvakter och jobb är ordnat.
Jag hade funderat att ta hem en hästtransport när vi ändå skulle till Sverige efter en häst men hittade ingen som var passande i norra Sverige. Så det problemet får vänta!

Finns föresten en chans att 2 av Börknäsgårdens hästar kommer att delta i Närpes Teater i sommar!
De kommer att sätta upp en nyskriven pjäs av Peter Snickars.

Du Wida Wackra Wilda Wäst

http://www.narpes.fi/teater/Sommaren%202010.htm

En vilda västern dramakomedi och vad vore ett vilda western teater utan hästar?! =) Dessutom är platsen perfekt. Ett stort ånglok använda vid den unika vridläktaren, som dessutom är nybyggd i sommar. Den gamla läktaren har tagits ner eftersom den var så pass gammal att det blev aktuellt med den nya som kommer att invigas nu denna sommar. Spännade! Har själv spelat teater där i 8? somrar. Så kanske även detta år. Om hästarna deltar, deltar även jag litegrann =) Men mera om det i ett senare skede!

Däremot kan jag höra ifall det finns någon annan med en passande häst att ha med i teater i sommar, en lugn, viktbärande häst sökes fortfarande!

Trevlig helg alla!


******************************************************************

Är riktigt stolt över hästarna, Byr och Sveipur som jag använder för alla som vill rida har utsatts för flera prövningar och klarat dem galant! Små flickor, stora flickor samt stora män. =) Även min sambo har prövat rida för första gången i sitt liv och han var såååå duktig! Snappade "såklart" allt direkt! =)
Alla som hittills har varit och ridit har sagt hur snälla de tycker att hästarna är. Och vilket tålamod de har med barnen, fantastiskt! Jag skryter inte, bara så att ni vet =)
Tenór är också väldigt duktig med sin träning. Han var lite skeptisk till grisarna i början, men anpassade sig snabbt. Men stackaren vågade inte lägga sig ner i boxen första natten utan stod så långt borta från det där nya grymtandet som möjligt! Men nu är han mest bara nyfiken... =)

Byr gjorde något skojigt ikväll, jag hade glömt att ställa de sedvanliga morötterna övanpå höet så som jag alltid brukar tills hästarna kommer in på kvällarna. Jag släppte Byr redan i stallsdörren eftersom jag hade de andra två hästarna i grimskaft med mig också. Byr stannade först till i den första boxdörren och tänkte ta för sig av Tenórs morötter, där hittade han inga, så han gick vidare till sista boxen, Sveipurs, letade igenom höet men fann inga morötter. Man kunde riktigt se när han gav ifrån sig en irriterad suck och sedan gick han till sin egen box! Vilken tur att jag hade glömt att dela ut morötterna när han gick sin bärsärkargång genom stallet för att stjäla de andras morötter! =) Men det var iallafall väldigt lustigt att se! =) Smart häst!

Grisarna
behövde ett par dagar för att anpassa sig men nu springer de lösa i stallet största delen av dagen. De är alltid med när jag mockar och bökar runt i boxarna. De har lärt sig var godiset finns och hur det låter när matskålarna kommer. Bullan blir gärna klappad över hela kroppen men Skorpan är fortfarande lite skeptisk, men efter man varit där en stund så vill hon också bli kliad =) Stallshunden Milou är helt förälskad i grisarna och vill till stallet jämt, förut gjorde han gärna annat istället.

Imorgon bestäms det ifall Klipper kommer hem vecka 8 eller redan nu på fredag! Detta beror helt enkelt på när jag och min far har tid, det är så mycket som ska stämma! Så, den som lever får se =)

Försöker tänka så att det knakar över hur jag vill att Börknäsgårdens logo skall se ut!! Jag vill ju att logon skall innehålla så mycket, men en logo ska vara enkel... Ojoj, och jag som skulle vilja trycka broschyrer och dylikt, vilket jag inte tänker göra förrän jag har logon klar. Min svärmor har lovat rita den, men först måste jag ju veta vad den skall innehålla, jag har ideér i huvudet men hur får man ut dem... Säger som min sambo... Hjärnan har ingen USB port...

Snart är det vår!!


RSS 2.0