Felskrivning...

Det skall såklart HÄNDA saker på gården, inte hänga som det tydligen skrivits i det tidigare inlägget... =)

Liten uppdatering



Nu har det inte gått framåt alls med Börknäsgården. I alla fall inte med själva gården. Jag håller utkik efter passande hästar och planerar i mitt huvud =) Vilket är en väldigt lång process, för detta MÅSTE bara bli bra! :)
Visar en bild av min fagra Tenór. Vilken jag, som alla andra ryttare förr eller senare gör, ramlade av i förra veckan. Lång historia :) Lyckades hur som helst skada höften. Den som är mest sjuk från tidigare, såklart! Blev nästan 4 timmar på akuten för att konstatera att den inte var sprucken el. bruten. Bara väldigt stött... Kryckor hoppade jag på flera dar och haltar fortfarande samt att musklerna är hårda som sten och trycker på närver. Ont som bara den mellan varven... Och lite blåslagen här och där... Nåja, man lär sig av sina misstag! =) En ryttare är ingen ryttare förrän man ramlat av 100 ggr sägs det juh.. =)

Annars har jag varit till Tammerfors på hästmässa, vilket var jätteskoj. Hittade en del hästgrejer att handla samt frågade mig fram om boxar. Uppvisningarna var okej, dock på mera amatörnivå än vad jag trodde att de skulle vara. Kändes som när man själv var 13 år och övade kadriljer på ridbanan.... Men på det stora hela var det ett skojigt en dagars äventyr!

Mera kommer att hänga på gården, bara jag slutar "stapla" när jag går! Och slipper ha med mig mjuka kuddar att sitta på :)


Trampat på en spik!

Ska börja med att svara på frågorna från de tidigare kommentarerna :)
Som det ser ut i dagsläget kommer jag inte att flytta in i gårdens gamla hus. Men visst kommer det att fixas till och användas! Mina planer just nu är att göra det till kaffestuga och även göra så att man kan övernatta där. Men först stallet, sen huset.
Idag har vi oxå hållit igång. Hela porten är rensad nu, o en äldre herreman med fru har hämtat massor av ved, han och hans fru har lyckats att lasta nästan hela det stora traktorvagnet idag, inte illa för ett par på närmare 80 år!!
Min svägerska var oxå med och gav ett litet handtag, och mitt i allt slitande med golvet så steg jag på en spik! AJ!!Tur är det då att man är snabb att reagera, blev bara en liten skråma i skinnet!! TUR för mig =) Men jag gick iaf in och tvättade ur såret och satte på kaffe, sen blev det kaffepaus. Far och jag fortsatte någon timme till med att dra loss golvplankorna med kedjor. Satt alldeles för hårt för bara armarna och järnstången!
 Plusatt jag började riva väggen till vedboden med kofoten, det blev svettigt men kul när man snabbt ser ett resultat!
Sen blev jag tvungen att åka till stallet och ta in hästarna och ge dem lite hö. Och Tenor väntade på sin dagliga rykt =)
Bilder på dagen kommer upp kanske under morgondagen!

Nu väntar jag bara ut alla handelsmänniskor så att det blir min tur att åka och påskhandla...
Glad Påsk Alla!!


RSS 2.0